THE 5-SECOND TRICK FOR KUZU GöBEğI MANTAR TOHUMU

The 5-Second Trick For kuzu göbeği mantar tohumu

The 5-Second Trick For kuzu göbeği mantar tohumu

Blog Article

Siparişiniz ile birlikte measurement propertyımcı olması için mantar ekimi ve yetiştirilmesi hakında bilgiler bulunan bir ekim klavuzu gönderiyoruz.

Tohumluk misel üretiminde son aşama misellerin hububat daneleri üzerine sardirilmadi olmuştur. Ilk kez 1931 yilinda Amreikali Sinden, mantar misellerini bugddday ve çavdar tohumlari üzerine sardirarak geliştirmiştir. Bu biçimde hazirlanan tohumluk miselin en önemli iki yararli yani, aşilamada kolaylik sagliyarak el emegini azaltmasi ve ayrica misellerin kompostun her yanina eşit miktarda yayilmasi olnak vermesidir.

 Miselin çoğalması laboratuvar ortamında yapılabildiği gibi farklı yerlerde de kolaylıkla yapılabilmektedir. Buğworking day ile misel çoğaltımı oldukça yaygın olan yöntemlerden bir tanesidir.

Bu nedenle mantarı üretirken aynı zamanda farklı fiyatlarla alternatif satış kanalları bulunmalıdır.

Metilbromid ile yada göz taşı ile kompostun dezenfeksiyonu yapılırken dikkat edilecek nokta hava sıcaklığının 20°C civarında olmasıdır. Daha düşük sıcaklıklarda metilbromid buharlaşmadığından dezenfeksiyon etkili olmaz.

İhtiyaçları olan oksijeni ve besini bitkilerden alırlar. Bu yüzden kitinizin içinde click here bolca miktarda saman ve besince değeri yüksek buğworking day kepeği bulunmaktadır

Carolina Reaper dünyanın en acı biberi olduğu için sıklıkla eşek şakalarının başrolü oluyor. Arkadaşlarına şaka yapmak isteyenler, bu biberden satın alarak karşısındaki kişilere yediriyorlar.

Daha sonra alt kat aşılanır. Aşılama, Pleurotus mantarının alt katta yığılmasını ve daha sonra eşit olarak karıştırılmasını içerir.

Mantar üretmeye karar verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 kendinden delikli poşetlerimiz hem istiridye mantarı için hemde diğer mantar uygulamalarınız için idealdir.

Uzun yıllar boyunca kuzugöbeğinin nasıl yetiştirileceği bilinmiyordu. 1982 yılında Ower isimli araştırmacı, laboratuvar koşullarında bu mantarı yetiştirmeyi başardı ve üretim tekniği konusunda patent aldı.

Mantarın sayısız faydalarının tüketiciye ulaştırılması verilen emeğin karşılığının alındığının bir göstergesi olur.

İstiridye mantarı yetiştiriciliği için istiridye mantarı yetişme sistematiğini iyi kavramak gerekir. İstiridye mantarı doğada kavak ve kayın ağacı köklerinde, nemli, serin, oksijeni bol ve karanlık ortamda yetişen bir mantardır. Dolayısıyla en perfect yetişme koşulları da doğal ortamındakine yakın olmalıdır.

İstiridye mantarı kompostunun hazırlanması sırasında oluşabilecek hatalar veya hijyen eksikliği nedeniyle istiridye mantarı kompost hastalıkları meydana gelebilir.

Genellikle de kuzugöbeği mantarı; Akdeniz, Karadeniz ve Ege kıyılarında Mart ve May perhapsıs aylarında yetiştirilir. İşte Kuzu göbeği hakkında merak edilen tüm detaylar.

Report this page